duminică, 19 august 2012

De dor sau ca sa nu uit...

Mariuca mea nu mai este bebe...nu mai este toddler....este fetita! Este o fetita minunata pentru mine, pentru noi, parintii ei care o adoram, dar cand dau peste poze de cand era miiica miiica, imi vine sa o pap toata:

2 saptamani
aproape un an

in jur de un an
1 an si 3luni
1 an si 4luni
1 an si 8luni

Si in alt registru fata de titlul postarii, vreau sa imi exprim indignarea fata de mostenirea unor obiceiuri proaste in comportamentul acestui popor! Indraznesc sa generalizez pentru ca am observat ca  multi oameni simt  o placere parca sau o datorie sa tachineze copii pe care nu ii cunosc, sau mai rau, pe cei care cunosc- in categoria asta din pacate intra si unele neamuri. Observam si inainte  aceste manifestari, dar acum ca ne implica direct, ma scot din sarite :D Sa va explic nemultumirea mea : ma enerveaza toate persoanele care cred ca socializeaza/interactioneaza cu copii amenintandu-i in gluma  cum ca " iti iau eu bicicleta si plec cu ea, da-mi mie papusa sa i-o duc fetitei mele, da-mi mie aia sau cealaltata!'  si altele de genu care nu imi vin acum in minte! Ma streseaza  pe mine ca adult ca nu inteleg rostul, nu stiu care-i scopul acestor  faze, de ce cred ei ca un copil ar reactiona  bine la asa ceva! Pe Mariuca nu reuseste decat sa o supere, se sperie ca oamenii vor sa ii ia lucrurile pentru ca nu intelege gluma proasta, si o instiga sa strige " e al meu! e al meu!" si ceilalti rad ca prostii in timp ce eu raman cu ea sa duc lucruri de lamurire ca nimeni nu ii ia bicicleta!  In ultima vreme fazele astea ma enerveaza rau rau....si cu greu ma abtin sa nu le zic sa isi vada de ale lor, mai delicat este atunci cand este vorba de rude, care s-ar supara si gandesc ca oricum sunt eu exagerata :D 
Deci, sa imi explice cineva  scopul al acestor abordari? poate nu ma prind eu! Sau sa le zica cineva oamenilor de acest gen: sunt si alte cai de a va apropia de un copil fara a-l enerva! 
Copiii nostri vor deveni adulti respectuosi numai daca si noi ii tratam  corect si cu respect de mici! 

5 comentarii:

  1. si pe mine ma apuca uneori dorul de bebe si ma uit la poze;). Niste gagalici scumpe erau:)
    Cu oamenii, da, asa e. Sunt niste fraze mostenite cumva, pentru ca le-am auzit si eu cand eram mica. Iti iau papusa, te iau pe tine la mine acasa, pleaca mami si tu ramai cu mine, tampenii d-astea care nu au sens.
    Eu sper sa se termine la generatia asta si macar noi sa nu ajungem sa facvem asa la batranete:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, erau niste gagalici super scumpe si mi le aduc aminte cum palavrageau ele pe limba lor, acum fac schimb de caluti si masinute :P...dar cel mai mult m-e dor de falcute :D
      la batranete, promite-mi ca imi dai un ghiont cu bastonul daca ma auzi cu de-astea :)

      Ștergere
  2. aha, deci nu sunt singura! la fel mi se intampla si mie cand ma uit la pozele de cand era bebe. oare care ar fi explicatia logica?
    mi-a placut faza cu ghiontul si bastonul si parca va vad pe amandoua pe aleile din tineretului spunand : "tinerii din ziua de azi...nu mai e ca pe vremea fetelor noastre !" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, o sa fim niste babute acre care stau pe banca si critica:)). Si mai ales ne luam revansa dand sfaturi. Abia astept:d

      Ștergere
  3. Roxana, deja am inceput sa stam pe banca cam mult, este vreun semn?:D
    Axe, mie imi plac super mult falculete la bebei, de ce?!nici eu nu stiu sa explic :)

    RăspundețiȘtergere