vineri, 4 martie 2011

Din experienta voastra

Am ajuns la un moment pe care l-am  amanat din motive personale , pe care insa nu le voi detalia acum, si m-am gandit sa mai intreb si alte mamici care au trecut prin asta, cum au procedat  cu intarcarea copilului lor. Mariuca este inca o impatimita a lapticului de san....pe langa mancarica cea de toata zilele.
Asa ca, va rog, daca imi puteti povesti cum ati procedat, ce a avut efect, ce lapte a fost alternativa si cum l-a acceptat, v-as fi tare recunoascatoare!
Va Multumesc!

12 comentarii:

  1. Eu din pacate nu te pot sfatui ,pentru ca fetita mea a supt doar pana la 6 luni si cat am putut sa o pacalesc.Dar eu nu cred ca exista o reteta universal valabila.Lapte praf i-am dat pana la 1 an din cel romanesc,acum imi scapa numele si l-a acceptat fara probleme.Apoi am trecut la laptele de vaca pe care l-am introdus treptat in amestec cu cel praf.La mine nu au fost probleme si l-a acceptat.Am auzit multe povesti in care copilul nu accepta orice fel de lapte,dar sper sa nu fie probleme la voi.Sa ai noroc si sa reusesti in demersul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Beatrice, stiu ca trecerea de la san la alt tip de lapte se face cu atat mai greu cu cat copilul e mai mare, dar am vrut totusi sa alaptez cat a dorit Mariuca. Din pacate acum suntem nevoite sa "ne intarcam":) Ma bucur ca la tine schimbarea lapticului a fost usoara si de asta mai intreb si eu in jur: chiar daca nu este o "metoda" valabila in toate cazurile, poate mai aflu ceva in plus, poate alte mame au incercat ceva de care eu nu am auzit..sau nu stiu..Si eu imi doresc mult sa trecem prin asta fara multe "peripetii".
    Multumesc mult pentru sustinere!
    Va pupam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am intarcat-o pe cea mare treptat,foooarte treptat
    Mai intai am incercat sa raresc mesele la san,o alaptam la cerere,si era mereu cocotata pe mine,chiar si din ora-n ora.Am ales pt asta vara,am fost norocoase.Asa ca ,dupa ce luam micul dejun,ne imbracam si ieseam in parc.Duceam cu mine fructe,pe care i le serveam afara....mai stateam pe la joaca,iar cand ne intorceam acasa ii dadeam supa sau felul doi.Venea ora de somn,si,pt ca ii scosesem deja suptul de dimineata,o adormeam la san.A fost un proces destul de lung pana sa i le raresc....Dupa aceea,am inceput sa o familiarizez cu sticla cu biberon(ii puneam lapte praf)dar destul de putin,pt inceput,pe care i-l ofeream inainte de san.Treptat am marit cantitatea,,dar mereu o mai lasam un pic si la san.Pana la urma a renuntat la san complet,chiar si seara.A fost intr-adevar un proces lung.(i-am luat sticluta cu personaje de la disney,cu winnie si prietenii lui_vezi,poate are succes.Nu sunt de acord cu separarea copilului de mama,metoda care am auzit ca se mai foloseste,sau tot felul de unguente puse pe mamelon.Si mai vreau sa zic,ca a durat vreo doua saptamani in care se uita doar la sticluta,isi facea oarecum greata,pana sa accepte si sa fie ok cu ea(am schimbat tetina,cu una care curgea un pic mai greu)
    Iti doresc bafta,sper sa fie un proces usor pt puiul tau,dar si pt tine.Mari

    RăspundețiȘtergere
  4. Acuma,normal ca am avut constiinta destul de neimpacata,am incercat mult mult sa compensez prin multa multa intelegere,multa,mai9 multa afectiune.Probabil si minunea ta suge mai mult pt confort,pt acea stare de bine.Era destul de frustrata si fetita mea,dar no,efectiv nu mai puteam,(a fost mai mult decizia mea)decat a ei,mai mult ca sigur.Acuma ii alaptez pe ceilalti doi in tandem,si sper sa rezist mai mult,desi devine deja destul de incomod pt mine(mijlocia are doi ani jumate)noaptea.Plus societatea asta care da ochii peste cap ....In fine....iti doresc bafta,si sunt sigura ca o sa ,,compensezi''la capitolul afectiune
    Mari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu ma pricep la capitolul asta,dar ma gandeam ca poate conteaza putin si in ce ii dai laptele dupa. Adica, daca prefera din cana cu winnie, sa-i dai din cana, daca vrea bibe cu pai, da-i asa. Ideea e sa ii faca placere sa bea. Mai multe nu stiu....
    Pupici si sa treceti usor peste etapa asta:)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mari: Multumesc ca ti-ai facut timp sa imi impartasesti din exeperienta ta si a copiilor tai!Intr-adevar si eu m-am gandit ca daca ar fi mai cald si am iesi mai mult pe afara ar ajuta...de asta astept muuuult caldura! Voi incerca si eu sa o iau treptat....sa ii dau un alt lapte zilnic cate putin..pana se obisnuieste. Si ma rog sa am rabdare si sa fiu consecventa si sa ii fac trecerea asta cat mai usoara!Eu as fi alaptat-o in continuare cat ar fi vrut daca nu as fi fost nevoita sa ma intorc la munca, desi, ca si tine, primesc si simt observatiile critice ale celor din jur.
    Felicitari pentru rabdarea cu care iti alaptezi copii, si mi se pare foarte frumos ca ai o familie numeroasa! Sa iti traiasca si sa fiti sanatosi!
    Multumesc inca o data ca mi-ai scris!Te mai astept:P Te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Roxana, cred ca ar ajuta o cana atractiva, asa ca te rog, daca vezi si tu prin oras vreo canita cu wiinie sau mickey sau minnie, anunta-ma si pe mine, ca eu ajung cam greu in ultima vreme prin magazine
    Va pupam !

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Scuze pentru ca am sters,a fost din greseala.Vroiam sa-ti spun ,sa nu bagi in seama criticile altora,tu sa faci ce consideri ca e bine pentru copilul tau.As fi alaptat si eu mai mult,insa am avut nesansa din cauza unei mici probleme sa nu mai vrea sa suga,desi aveam lapte.Am suferit tare mult,dar n-am avut ce face,iar in ultimul timp o alaptam noaptea,atunci o pacaleam.Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. La noi a fost un proces destul de usor si foarte natural.Nu i am impus eu restrictii , insa slabisem foarte mult si cantitatea de lapte a scazut si ea o data cu kg mele.Daria mea a supt pana cand s a dus ultima picatura de lapte :).Dupa , s a resemnat , sa zic asa.Adica nu a plans , nu a cerut sa suga , nu tragea de mine etc.La noi problemele au fost dupa , cu biberonul , pt ca pana la 1 an ea nu prea stia ce e ala.Insa cu rabdare si muuuuulte formule de lapte incercate am reusit , in vreo saptamana sa o trecem pe lapte praf.Iti doresc multa rabdare si ...spor ;)!Sigur o sa reusiti!Incepe eventual prin a i inlocui din mesele de san cu cele de lapte praf din biberon , canita ce prefera ea si speculeaza ce formula de lapte ii place.Eu Dariei la inceput ii puneam o jumatate de masura de cereale in bibe ca sa l bea si functiona.Incet , incet am micsorat pana cnd am scos de tot si a fost ok.Bafta!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Mama Dariei: eu ma gandeam sa ii dau direct lapte de vaca sau de capra, pentru ca face in curand 2 ani...dar daca nu o sa vrea in niciun fel, probabil o sa incepem sa testam si lapte praf! Mariuca mea se pare ca se multumeste si ii ajunge lapticul de la san.. dupa cum suge si cum i se aude "gal-gal" pe gat:)) Acum sunt in cautari si de canita cu Mickey si Minnie Mouse si sper sa o mai pacalesc asa, dar inca facem pasi mici mici...dar va tinem la curent!
    Iti multumesc mult ca ti-ai facut timp sa imi scrii si sa imi povestesti despre cum ati procedat voi!O sa tin cont! Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  12. @beatrice: eu inca as alapta-o in continuare fie doar si noaptea, pentru ca se pare ca inca sunt "rezerve":D, la noi ar fi bine sa reusim sa rarim , destul de mult, lapticul ziua....VA pupam!

    RăspundețiȘtergere