luni, 17 ianuarie 2011

Povestea Mariucai, Ep 1

 Sarcina si nasterea

Am aflat ca sunt insarcinata pe 15 august 2008. Dupa doua teste de sarcina a inceput panica pentru mine si un soi de bucurie imbinata cu zapaceala pentru V. Dar dupa ce mi-am revenit din sperietura , pe care nici astazi nu mi-o pot explica in totalitate, ne-am bucurat amandoi de fiecare zi ce a urmat!
Pentru mine, faptul ca am fost insarcinata si ca am nascut-o pe Mariuca este o minune! Chiar daca milioane  de femei nasc zilnic, nu cred ca este un "dat" sa ai copil...din pacate multe familii se confrunta cu imposibilitatea de a avea copil. Asa ca sunt norocoasa ca si mie s-a intamplat MINUNEA! Ca si eu am putut aduce pe lume un sufletel!
Sarcina a fost relativ usoara, fara probleme majore . A fost o perioada  frumoasa pentru mine, pentru noi, in care m-am delectat cu vizionarea ecografiilor si salturilor din burtica, cu alegerea caruciorului comfortabil, patutului ideal, hainutelor haioase, produselor de ingrijire potrivite, etc. . Mariuca crestea si simtea bine in burtica si eu eram un butoias vesel si fericit la cumparaturi! Dat am platit mai tarziu pentru asta : nu m-am pregatit destul pe plan psihic pentru momentul travaliului si nasterii, nu am dat importanta manifestarilor emotionale de care auzisem ca intervin la nastere. Am avut un travaliu lung si dureros , dar o nastere cu succes datorita Dr.Badiu, o depresie post-natala urata alimentata si de tot ce tine de spitalul in care am nascut.
Dar Mariuca a primit nota 10 la nastere. Nici nu cred ca merita mai putin dupa tignalul dat imediat la "sosire" de unde si un nume de alint dat de doctor "Trompetuta":) A fost o frumusete de  3550gr si 50 cm! Si eu si V. am fost fascinati de atunci de tot corpusorul si suflarea ei!
Cu toate ca si eu si Mariuca am trecut cu bine peste sarcina si nastere, regret acum ca nu  am citit mai mult despre tehnici de relaxare si respiratie in timpul travaliului,  despre cum sa iti pregatesti corpul mai bine pentru nastere, imi pare rau ca am minimizat importanta unor cursuri prenatale. Sunt convinsa acum ca toate astea m-ar fi ajutat sa am o experienta mult mai frumoasa si memorabila in sensul pozitiv, despre momentul marii intalniri. Recomand calduros oricarei gravidute sa se informeze temeinic nu numai despre sarcina, ci despre cum sa reuseasca sa treaca usor peste travaliu si sa isi ajute corpul sa aibe o nastere usoara! Sunt din ce in ce mai multe surse de informare acum. Daca nu ar fi asa tarziu acum, as posta eu cateva linkuri, dar o sa revin ...promit. Pana atunci, daca vreti, va rog , puteti adauga voi , din experienta voastra, ce v-a ajutat in sarcina, in nastere si dupa: carti, cursuri, site-uri, orice! Va multumesc!




3 comentarii:

  1. Eu de citit am citit, dar nu m-a ajutat prea mult teoria. Daca ar fi sa repet experienta, cred ca as face niste cursuri mai degraba. SA-mi explice cineva, sa-mi arate practic:). Cred ca sunt foarte utile, plus ca ai sansa sa te intalnesti cu alte burtici

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar niste cursuri cred ca sunt cele mai indicate.Si niste filmulete tot sunt bune in loc de nimic. Din ce am vazut ca exista acum, cel mai potrivit mi s-a parut http://www.centrul-9luni.ro/cursuri-prenatale/curs-lamaze/ Poate ne zice si Alexandra despre cursul care l-a facut ea.
    La a doua sarcina voi participa categoric la astfel de cursuri ca sa prind curaj sa nasc natural din nou:D

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am facut cursurile "first bebe" care m-au ajutat, dar nu au fost suficiente si de asta imi dau seama acum, dupa un an jumate de S.la a doua nastere o sa vreau sa fac cursurile lamaze care am inteles ca sunt mult mai practice si te invata cum sa respiri corect si sa te comporti "normal" in travaliu. din pacate, din cate am inteles eu de la alte mamici si din proprie experienta degeaba inveti ceva la curs daca nu ai cum sa pui in aplicare pt. ca nasti intr-un spital din Romania (ex. alaptatul imediat dupa nastere, pozitia " pe vine" in timpul travaliului si chiar in timpul nasterii, alegerea partenerului de a fi langa tine,etc.)!
    pupici "minunii"

    RăspundețiȘtergere