duminică, 2 septembrie 2012

Prima ora de balet

Azi dimineata Mariuca a participat la prima ei lectie de balet!

A fost foarte frumos! Chiar o surpriza pentru mine. Nu stiam detalii despre acest curs, nu cunosc pe nimeni care sa mai fi fost, dar am ales sa incercam. Eu i-am povestit Mariucai ca vom merge la cursuri de balet, unde o doamna profesoara  o va invata sa danseze , asa cum face si Angelina Balerina . Dar acolo am fost foarte surprinsa de cum s-a desfasurat totul. Doamna profesoara , fire blanda si rabdatoare  , a tinut ora intr-un stil didactic, cu exercitii elementare de balet....si eu care credeam ca doar o sa le lasa sa isi fluture putin manutele acolo si sa se zbenguie. Au facut exercitii cu miscari de picioruse, talpi, brate, manute, spate,  usoare, explicate simplu dar si in termeni specifici, cu mici povestioare despre animalute, si fiecare calup de exercitii pe o anumita melodie. Un colaj de piese muzicale SUPERB!  Au exersat pe saltelute, la bara, cu batistute, in grup....si la final au facut si o mica incheiere si au primit premiu cate un abtipild! Asta din ce am putut sa surprind si eu de la distanta, cu poze facute pe furis si din entuziasm :)


Ma bucuram ca Mariuca era atenta, receptiva si incantata, ca putea sa isi miste si ea manutele si piciorusele dupa indicatii, ca ii vedeam corpusorul ei cu se unduieste, ca incerca sa fie si ea acolo o mica balerina...si va spun sincer ca m-am emotionat...o vedeam acolo delicata si concentrata, si cu fundalul de muzica respectiv ...mi-au dat lacrimile : eram la prima lectie de balet a fetitei mele, momentul care aproape fiecare mamica il asteapta, in viseaza, il proiecteaza inca din sarcina....


Din pacate urmatoarele doua ore le vom sari, dar cu siguranta, imediat ce vom reveni in Bucuresti reluam lectiile de balet in speranta ca incantarea si atmosfera magica vor continua!



4 comentarii:

  1. heeei, ce ma bucur ca v-a placut!! abia astept sa mergem si noi:)

    RăspundețiȘtergere
  2. daaa, ne-a placut mult mult! de-abia astept sa mergem impreuna! sunt curioasa ce impresie o sa va faca si voua :)

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau sa spun ca am lacrimat cand am vazut-o ! e atat de dulce! imi place atat de mult costumatia ei si faptul ca e implicata e de bine :d. ma bucur pt. voi.
    pupici si astept pozele si cu andreea :)
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim Alexandra! eu sper sa ramana la fel de implicata , vom vedea la a doua ora cum se va comporta. te cred ca te-ai emotionat si tu pentru ca stiu cat de draga iti este Mariuca, la fel de drag ne este si noua Sebi :)
      Pupiiiici

      Ștergere