vineri, 25 februarie 2011

Crestem

La inceputul saptamanii am sarbatorit 1 an si 10luni! Crestem, crestem! Mariuca noastra parca nici toddler-ita nu mai este:P....este o fetita ! "Esti fetita maaare acum!" cum ar zice V...:)) Si eu as indrazni sa zic ca este o fetita dulce, afectoasa, alintata si trebuie sa recunosc ca uneori si rasfata...este  tare vorbareata in limba ei, dar incepem sa identificam si cuvinte cunoscute de noi:D Este incantata sa reproduca miscari si gesturi vazute la noi, inregistreaza tot felul de actiuni pe care vrea sa le faca si ea la randul ei....ca de ex, aseara noi mancam mamaliguta cu branzica si iaurt...Mariuca avea castronelul ei cu peste. De obicei ea papa peste cu degetutele....il ia din castronel/farfurie si il pune in gurita. Insa aseara : face semn catre cutia cu iaurt, cere furculita si initial am crezut ca vrea sa manance iaurt ! Niuu! nu vroia iaurtul in sine! A inceput sa isi puna cu furculita iaurt in castronel...am lasat-o sa vedem ce vrea...si tot punea si  tot punea si amesteca....pana cand ne-am prins noi care era schema: vazuse la noi cum ne preparam mamaliguta cu iaurt si branzica, a bunghit ea care de unde se ia si unde se pune, si gata la actiune! Asa ca Mariuca si-a  preparat singura cina: pastrav cu iaurt! Nu ma intrebati de gust ca eu nu am indraznit sa incerc:d..am fost multumita ca ea si-a papat cat de cat "inventia"! Aaa...si tot ieri, dar la pranz, aproape ca a papat singura ciorbita...si-a dus cateva lingurite de ciorbita singura la gurita, una dupa alta, si cand s-a oprit, a refuzat restul de papi..deci se poate spune ca mancat pranzul singura?!desi as fi preferat sa manance mai mult  , chiar daca contribuiam si eu la asta.
Daaa...Mariuca noastra creste si e mai mare dragul sa o vedem si pe ea, si pe ceilalti copii pe care ii cunoastem, crescand si ei! Pentru ca ne sunt  foarte dragi, si ii consideram prietenii Mariucai de cand erau cu totii micuti si scanceau in carucioare:P Si ne bucuram sa ii vedem cum cresc, cum se dezvolta, cum isi manifesta fiecare personalitatea, preferintele, cum se bucura si  interactioneaza unul cu altul. O ocazie in care i-am vazut pe unii dintre ei  a fost ziua lui Simeon! Simeon a implinit 2 anisori! El este cel mai mare din grup, si anu' trecut si anu' asta el si parintii lui au dat startul la petreceri cu si pentru bebei! Am specificat "cu si pentru bebei" pentru ca dupa mai multe petreceri aniversare pentru copii, am vazut ca unele au tendita sa fie destinate mai mult adultilor. Dar nu a fost cazul aici! Petrecerea pentru cei doi anisori a lui Simeon a fost tinuta acasa , unde si el , dar si noi ne-am simtit relaxati ! Mie una mi-au placut toate petrecerile unde am fost invitati acasa la gazde...adevarat s-a putut asta pentru ca  nici nu au fost invitati mult. In primul rand ca la fiecare a fost in cadru intim, prietenos, fara fum, fara obstacole periculoase de care incercai sa iti feresti copilul in timp ce iti doreai sa mai sorbi o gura de suc sau sa mananci gusti ceva, sau nu stateai cu grija ca cineva deschide usa si iti iese copilul in strada, fara agitatie de la alte mese/persoane, aveam control asupra muzicii si volumului , casa automat era "child-friendly", jucariile la liber si mancare adecvata si piticilor! De asta ne-am simtit bine si de data asta la Simeon: Mariuca a fost incantata ca ii vede pe Andreea, Sebi, Simeon si s-a acomodat si cu Vava,  si avea liber sa se fatzaie in doua camere si sa testeze ce jucarie prindea, eu am stat linistita de vorba  cu mamicile si taticii si am ciugulit in voie de pe masa cu bunatati, aranjata f atractiv , cu tema "Jungle book":) si  90% din ce era prezentat pe masa  se putea da piticilor, asa ca mancai linistit fara sa te feresti ca faci pofta copilului si nu ii poti da! Oricum, dupa cum se va putea vedea si in poze, nazdravanii au vrut sa manance mai mult in grup:au considerat ca asa e mai gustos iaurtul!A fost suficient ca Sebi sa deschida gurita la o lingurita, ca apoi sa il vada Andreea si sa vrea si ea, si ca apoi sa o vada Mariuca pe Andreea si sa isi ceara si ea partea! aaa, Mariuca pe langa iaurt, a mai ras aproape toate maslinele de pe masa, noua ei placere:P
In fine, si eu si Mariuca suntem foarte incantata de orice prilej de intalnire cu prietenii nostri! si daca se lasa si cu tort, suntem primele:P
Ca sa vedeti cat de mult ne place sa petrecem, am adaugat cateva poze de la petrecerile pe unde am avut onoarea sa fim invitate:
 prima zi de nastere aniversata : a lui Simeon!




si a fost si aniversarea primului anisor al Mariucai! party cu bebei!


 apoi am fost la Andreuta sa ii spunem "La multi ani la 1 an!"



 apoi in vara l-am serbat pe Sebi!



si la ziua lui Mihnea a venit si Mosu!


 si ziua lui Simeon anu asta!
ole! se deschide sezonul aniversarilor de 2 ani!
 
dovada sociala :  vrea unu ceva, hop si ceilalti!:))
se vede ca sunt maricei : fiecare misuna pe unde vede cu ochii







baietii cu baietii...










                 ...si fetele cu fetele!

10 comentarii:

  1. Va uram si noi LA MULTI ANI,cu multa sanatate,bucurii si impliniri.A fost un grup tare frumos de pitici.Sa aveti o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Beatrice! si voua la fel!Suntem tare incantati si noi de piticii cu care ne intalnim!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. mariucaraiciu.blogspot.com26 februarie 2011 la 21:58

    Tare mult mi-a placut cum ai comentat in acest jurnal cu lux de amanunte si cu ilustrate atasate si prezentatate alaturi de cei dragi.
    Cu o fetita ca MARIA (MARIUCA cum o alinta parintii)este o fetita foarte frumoasa expesiva si dupa cum se observa din filmulete stie sa mimeze si sa dirijeze ff bine melodiile.
    Va dorim multa sanatate,fericire si sa se indeplineasca toate dorintele parintilor ptr fetita lor MARIUCA.
    VA IUBIM MULT
    Bunici din Constanta

    RăspundețiȘtergere
  4. Buni de la Constanta te iubeste ff mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bunicilor din Constanta:
    Va multumim mult pentru comentariu! Si noi va iubim mult si ne este dor de voi! Si cat o priveste pe Mariuca, ea este ceea ce este si datorita voua! Sa ne traiti sanatosi si fericiti!PUPIIIIICI!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo Mariuca pentru povestea cu pestele:). Si pentru ca papi peste si pentru ca te pricepi deja sa-l asezonezi:d.
    Esti deja o fetita mare, super scumpa si draguta si noi te pupam dulce dulce si mult mult:).
    Iar la partea cu vorbitul, parerea mea e ca mami si tati ar trebui sa invete limba ta, nu neaparat invers...

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani! sa fiti frumosi impreuna! va pupam.

    ps: tre sa recunosc ca mi-as fi dorit sa fim si noi la petreceri...sa se vada si Sofia cu baietii dar deh, poate la anu' :)

    iza

    RăspundețiȘtergere
  8. Marea cersetoare si doritoare de aprecieri si laude, Mariuca, iti multumesc mult Roxana!:)) si noi va pupam cu drag! si tareee mult mi-ar placea sa invat si eu limba asta a ei...ca mi-ar fi mult mult mai usor sa ma inteleg cu ea, deci daca stii niste cursuri de limbi de astea, let me know :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumim IZA!
    Pai acusica vin petrecerile fetelor, si sa vezi ce o sa se distreze si Sofia cu ceilalti!
    Va imbratisam!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai sa fie - pastrav cu iaurt, asta da inventie culinara! Ce topping si-a gasit Mariuca:)
    Sincer, nu ma asteptam sa fie asa liniste si pace la mini-petrecerea lui Simeon, dar se pare ca realitatea a fost alta, cu mult mai buna!
    De aceea nici nu am invitat mai multi copii, mi-era sincer teama ca vor iesi scantei (si cu gandul la cei 5 ma lua asa, tremuriciul:d). Dar ne putem vedea si cu alte ocazii, dar si la urmatoarele petreceri, mai ales ca sezonul aniversarilor a fost oficial deschis:p

    Pupam fetele:)

    RăspundețiȘtergere