marți, 1 februarie 2011

Ce imi doresc pentru Mariuca

Ca parinte iti doresti pentru copilul tau tot ce este mai bun si mai bine! Mai bun si mai bine pentru cine?!
Probabil ca se intampla des ca parintii sa isi proiecteze propriile dorinte, aspiratii de reusita, succese fulminante asupra copiilor, ca doar pentru ei muncesc atata, ca daca ei nu au putut/nu au avut sansa, barem cel mic sa reuseasca!Si e normal...si nu prea..cred eu. Acum copilul trebuie sa invete mult, sa stie sa limbi straine multe, sa creasca si sa ajunga MARE SI CINEVA! Dupa cum bine zicea un pitic la radio "copii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti!" :)
Pentru mine Mariuca este deja CINEVA, si cu ajutor si nadejde in  Dumnezeu va creste si mare si sanatoasa! Dar ca orice alt parinte imi doresc si eu cateva lucruri pentru puisorul meu, si le scriu aici,  un fel  de lansare a rugamintilor mele in Univers..ca toate fortele, astrele sa se alinieze si sa concure la indeplinirea lor:D...well...se pare ca sunt inca sub efectele medicamentelor pentru raceala:)
Deci..ce imi doresc eu pentru Mariuca ..in ordine invalmaselilor din cap. Aaaaa, cele ce vor urma sunt mai mult valabile pentru peste 15-20 de ani...
  •  vreau sa stie si sa ii placa sa gateasca! da!stati linistiti nu o vreau "fata in casa si la cratita". Sau mai bine zis vreau sa stie sa se hraneasca sanatos si corect. Si sunt convinsa ca priceputul in bucatarie te ajuta la asta...acum statul de femeie moderna si emancipata care petrece 14 la birou exclude jonglatul cratitelor si imbratiseaza cu drag salatele si combinatiile cu iaurt!nu e rau..dar as vrea ca Mariuca sa stie sa isi pregateasca pentru ea hrana cat mai sanatoasa si variata, pentru ca de aici porneste si un stil de viata sanatos, asa isi poate ajuta corpul sa fie puternic si rezistent. Eu am ignorat aspectul asta...si recunosc ca regret...dar incerc sa recuperez.
  • vreau sa ii placa sa citeasca! nu pentru ca "da bine"..ci pentru ca o poate transpune in alte lumi, ii poate deschide apetitul de cunoastere permanenta, ii ofera multe informatii folositoare ..in fine..toate lumea cred ca stie de ce imi doresc sa ii placa cititul! De-abia astept zilele in care, ghemuite amandoua sub o patura, cu cate un ceai cald, sa savuram fiecare o carte buna.
  •  vreau sa calatoreasca! daaaa la fel ca cititul....iti ofera niste senzatii, experiente uimitoare! poti descoperi si cunoaste atatea lucruri! vreau sa calatoreasca cat mai mult, in cate mai multe locuri!sa cunoasca multa lume!
  • vreau sa aibe credinta si nadejde in Dumnezeu, sa stie ca nu este singura si ca totul se raporteaza la material. Sa inteleaga ca din credinta si iubire pornesc toate.
  • vreau sa isi gaseasca echilibrul, sa aibe incredere ca poate realiza tot ce isi propune, ca nu trebuie sa aibe scopuri marete si succese mari sa fie fericita, ca nu trebuie sa ravneasca lucruri pentru care altii le considera ca trebuie luptat; sa aibe propriiile surse aducatoare de liniste si satisfactie, sa stie ca  nu trebuie sa caute laudele si aprecierile celor din jur.
  • vreau sa aibe bani! :))) obtinuti pe merit normal...dar totusi fara isi lege "jobul" de gat(.sa  faca ceva ce ii place .....pentru ca mostenire nu prea are de unde...). de ce mentionez si asta?!pentru ca sunt convinsa ca toti isi doresc asta, dar poate nu o declara deschis...motivul pentru care vreau ca Mariuca sa nu simta lipsa banilor este ca multe din cele de mai sus nu le-ar putea realiza altfel...Am realizat cu tristete cat de scuuuump este sa mananci sanatos si sa ai grija sa corpul tau(si nu ma refer aici sa iti cumperi niste fructe si legume...ci dc vrei sa ai de-al capo al fine un meniu variat, bio,vegi, eco sau raw-vegan sau whatever..) . Si doar daca castiga la tombola o excursie ar putea calatori gratuit...in rest...ca sa isi aleaga singura destinatiile...banii ar ajuta-o. Cartile?well...si ele se dau pe bani..sa zicem ca ar mai fi si alternativa bibliotecilor, dar nu sunt convinsa ca ar gasi tot ce si-ar dori...deci declar sincer ca imi doresc sa nu aibe grija banilor!
  • si normal ca mai vreau sa fie desteapta, inteleapta, puternica, sociabila, altruista,usor adaptabila, stress-free:P, curajoasa, creativa, modesta dar totusi indrazneata, perseverenta, mereu stapana pe situatie, cu prezenta de spirit, afectoasa si mereu zambitoare, iubitoare de animale, dornica de "liniste si pace" !  gata! as mai adauga, dar totusi trebuie sa ma dezlipesc de tastatura!:P
Dar Mariuca, daca o sa citesti asta vreodata, sa stii te iubesc mult si voi fi alaturi de tine  indiferent de cum alegi sa fii!

11 comentarii:

  1. Foarte frumoasa lista asta:). Subscriu si eu la ea in totalitate.Chiar ma gandeam ce as mai pune in plus...dar cred ca ai cam acoperit tot:d
    Aaa, as mai adauga, sa aiba sansa sa gaseasca un om langa care sa se simta implinita, iubita, dorita, care sa o completeze si sa imparta atata bucuriile, cat si necazurile. Si sa ajunga la randul ei intr-o zi sa descopere bucuria de a fi mamica:)

    RăspundețiȘtergere
  2. daaaa, ai dreptate Roxana!
    clar vreau si asta!sa gaseasca pe cineva si sa fie fericiti si sa isi completeze viata cu bebe!

    RăspundețiȘtergere
  3. eh, as mai vrea eu sa devina o mare cofetareasa de fitze si sa ma duc zilnic la ea sa mananc :))
    Dar o sa o las pe ea sa aleaga:D

    RăspundețiȘtergere
  4. PS: ti-am zis cat ma enerveaza sa completez literele alea cand trimit comentariu??
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. eu iti doresc ca ce iti doresti tu sa isi doreasca si ea si sa se indeplineasca! va pup
    p.s. azi am fost la sigma si am cumparat toate carticele scrise de Brazelton (mai putin aia cu somnu' ca nu avem nici o prb. aici), asadar daca te intereseaza sa o disciplinezi si sa o hranesti relaxant pe Mariuca te poftesc sa mi le ceri :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Roxana, ai incercat sa il intrebi pe Dan de literele sugubete? poate vine el cu o solutie miraculoasa...

    RăspundețiȘtergere
  7. @roxana: ti-am zis ca si eu ma lovesc de ele cand iti las tie comment?:d
    uite cum facem:pe una dintre ele o "incurajam" sa se faca mare "chef" si sa mancam la ea, si pe cealalta o "indrumam" la o agentie de travelling sa ne faca rost de oferte faine ptr vacante:D..well si daca nu vor, le aratam pozele, filmulete de cand erau mici si ne prajeam in parc plimbandu-le, sau cearcanele si firele albe:D
    bine bine....hai, treaca de la mine... se fie ce vor ele!numai sa fie fericite!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alexandra, cartea cu disciplina de Brazelton o am, si cea cu somnul nici pe mine nu ma incanta prea mult...adica nu mai vreau sa citesc de metode de ale a in care tb sa lasi copilul sa planga si altele...deocamdata ne descurcam cu somnul.Si la mancare nu avem probleme, adica daca ii place mancarea papa lingurita dupa lingurita si terminam repede.Dar sa imi arati ce mai ai sa vad dc gasesc ceva interesant.Dar unde e libraria Sigma?nu stiu daca mai merita sa mai dau banii pe carti...important sa reusesc sa pun in practica ce am gasit in carticelele care le avem deja.Dar multe dintre ele sunt cu cazuri parctice dupa varsta de 3 ani, nu prea am gasit chestii aplicabile pentru ei asa de mici.dar suntem deschisi pentru noi incercari!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe bune??? Si la mine pe blog apar literele alea???Pfooaii si eu care credeam ca m-a scapat Dan de ele

    RăspundețiȘtergere
  10. Gata, cred ca am rezolvat:d.
    Deci, te duci in Setari - Comentarii si acolo te intreaba la un moment dat daca vrei ca cei care comenteaza sa completeze niste litere. Si zici ca nu. Apoi Save

    RăspundețiȘtergere
  11. am zis NU:D am rezolvat si eu cu cuvintele de verificare!senqiu Roxana!acum liber la comentarii!:P Muah

    RăspundețiȘtergere