vineri, 2 august 2013

Cu Mariuca la drum!

De anul trecut am vazut pe blogul unei mamici un fel jurnal de calatorie , cu activitati pentru copii in timpul mersului cu masina, chestii de urmarit, colectionat, jurnal pentru perioada concediului...atunci am considerat ca Mariuca e prea mica...dar acum as vrea sa incercam si noi:D nu stiu cum  sa reusec sa organizez totul in mai putin de 24 de ore....dar cel putin am gasit surse de inspiratie:
1. de pe http://www.gluesticksblog.com/2012/06/road-trip-binder-for-kids.html2 de pe FB, idee data de Urban kid :Jurnal de vacanta, cu amintiri din natura, poze, scoici, pietricele, crengute.

3. daca ai indemanare poti pastra amintirile cum face Kelle H in http://www.kellehampton.com/, si tot de la ea idei pentru road trip cu copii:


4.intre timp bagajelul nostru de activitati in masina, in camera sau la restaurant cuprinde:
 • joculet cu intrebari si raspunsuri : micul imbatabil, de care Mariuca e tare incantata
 •  planse educationale cu semne de circulatie  sa le identifice pe drum si apoi sa le coloreze
 • cartonase 'scrie si sterge' de la ed gama , diverse seturi care au avut succes mare la noi
 • planse de animalele pe care (sper) sa le intalnim pe drum, sa le bifeze si sa le coloreze pe masura ce le vede, sau planse cu tematica calatoriei....sau mai bine  le colora atunci cand vom face popas...pentru ca vreau sa evit scris sau citit in masina...din motive de siguranta si rau de masina
 • Deocamdata atat am gasit si acum ma duc sa ne apucam de jurnal


2 comentarii:

 1. Vacanta frumoaasa! Astept povesti si poze de pe drum:).Pupici

  RăspundețiȘtergere
 2. Sa aveti vacanta frumoasa, si noi o sa facem cu IUlia peste 1600 de km, asa ca trebuie sa caut si eu activitati ..multe.

  RăspundețiȘtergere