duminică, 30 septembrie 2012

5 ani si multi inainte!

Azi ne-am trezit  frumos de dimineata, am baut cafeaua, am facut rucsacul cu care iesim de obicei cu Mariuca, am stabilit ce face unul, ce face altul, eu am fost  la balet cu Mariuca, apoi ne-am jucat prin Cismgiu, el s-a dus la clubul de tenis...deci totul a decurs normal, pentru o zi de weekend in familia noastra:) si la ora 13 primesc un mesaj care incepea "La multi ani in casnicie!" si m-a izbit : este 30 SEPTEMBRIE! ziua casatoriei noastre! wow! am uitat total amandoi! Noroc cu prietena mea Elena, care este o draguta si ma suna sau imi da mesaj in fiecare an cu aceasta ocazie, ca astfel trecea ziua si noi nu realizam.
Deci asaaa...Au trecut 5 ani deja?! Cand? Unde? Cum? am verificat contorul de pe blog ca nu imi venea sa cred ca sunt 5 ani....de la frumosul eveniment cum ar spune unii :P
Asa ca V, La multi ani frumosi inainte sa avem! Sa fim sanatosi si puternici, fericiti in mica noastra familie, sa ne intarim sa trecem peste toate neplacerile, sa ne putem bucura de lucrurile si cele mai marunte!Sa ne vedem visurile implinite si sa traim asa cum ne dorim! 

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Cu gandul la vacanta

Am revenit noi din vacanta de o saptamana, dar tot ne mai gandim la ea! Adevarul este ca anul asta ne-am rasfatat cu doua reprize de vacanta si a fost chiar frumos!  As vrea sa repetam si la anul experienta, adica sa ne bucuram de un concediu impus in august, dar sa ne pastram resurse si sa ne organizam o vacanta in prima parte a lunii septembrie. Faptul ca am fost plecati in a doua saptamana din septembrie , considerata perioada de extrasezon pentru o destinatie cu plaji, nu numai ca preturile au fost mai accesibile, dar nu a fost caldura coplesitoare  si aglomeratie ! Vremea a fost  tocmai buna pentru stat pe plaja relaxat, toaaata ziua  :D Revenind la Thassos, pe scurt este o insula frumoasa, are farmecul ei, plajile sunt pentru toate pretentiile si pe mine m-a convins ca merita sa imi petrec vacanta in Grecia - pana acum nu era una din tarile care le-as fi ales, in ciuda promovarii ei ca destinatie turistica. Daca si V ramane convinsa de asta, la anul vrem sa incercam  Vourvourou si Skiathos. Nu o sa povestesc mai multe despre insula, ca au fost multe informatii vehiculate in ultima vreme, dar am pus niste poze aici si aici

Si ca sa ramanem in spiritul distractiei, azi am sarbatorit-o pe Mada, mamica de Simeon,  la un picnic cu gratarel! A fost super frumos! Am fost in spatiul amenajt cu gratare  din Parcul Copiilor, si desi noi am mai fost pe acolo de cateva ori, azi mi s-a parut frumos cu totul! Probabil si datorita vremii placute, nici prea cald, nici prea frig...am explorat datorita picilor niste zone cu verdeata si copacei asa placute, am bagat de seama ca poti sa te aventurezi in multe locuri pe acolo . Am de gand sa mai mergem pe acolo , pana nu dispare verdeata...mai ales ca stam la 10min de mers pe jos.  Azi de exemplu, in aceea zona  erau un targ de toamna, un spectacol cu cantece si dansuri pentru copii si niste reprezentatii oferite de teatru Masca. Sunt atat de absorbita de aspectele vietii cotidiene, griji, planuri....ca nu imi dau seama ca putem sa ne bucuram si sa ne facem viata frumoasa aici, acum, aproape si gratis :D Asa ca multumesc Mada pentru aceasta zi, noi ne-am simtit foarte bine! chiar si cu raceala, mucisori si gat stricat, noi ne-am distrat! Dovezi ale distractiei aici. LA MUUULTI ANI! sa fii sanatoasa si  implinita!

luni, 10 septembrie 2012

Marble beach - Thassos

Well, dupa cum bine ziceau unii " you should be here..." , confirm :)  E frumos frumos !!!  Detalii in cuvinte cand revenim.





Pefkari beach la apus...

Pupici

duminică, 2 septembrie 2012

Prima ora de balet

Azi dimineata Mariuca a participat la prima ei lectie de balet!

A fost foarte frumos! Chiar o surpriza pentru mine. Nu stiam detalii despre acest curs, nu cunosc pe nimeni care sa mai fi fost, dar am ales sa incercam. Eu i-am povestit Mariucai ca vom merge la cursuri de balet, unde o doamna profesoara  o va invata sa danseze , asa cum face si Angelina Balerina . Dar acolo am fost foarte surprinsa de cum s-a desfasurat totul. Doamna profesoara , fire blanda si rabdatoare  , a tinut ora intr-un stil didactic, cu exercitii elementare de balet....si eu care credeam ca doar o sa le lasa sa isi fluture putin manutele acolo si sa se zbenguie. Au facut exercitii cu miscari de picioruse, talpi, brate, manute, spate,  usoare, explicate simplu dar si in termeni specifici, cu mici povestioare despre animalute, si fiecare calup de exercitii pe o anumita melodie. Un colaj de piese muzicale SUPERB!  Au exersat pe saltelute, la bara, cu batistute, in grup....si la final au facut si o mica incheiere si au primit premiu cate un abtipild! Asta din ce am putut sa surprind si eu de la distanta, cu poze facute pe furis si din entuziasm :)


Ma bucuram ca Mariuca era atenta, receptiva si incantata, ca putea sa isi miste si ea manutele si piciorusele dupa indicatii, ca ii vedeam corpusorul ei cu se unduieste, ca incerca sa fie si ea acolo o mica balerina...si va spun sincer ca m-am emotionat...o vedeam acolo delicata si concentrata, si cu fundalul de muzica respectiv ...mi-au dat lacrimile : eram la prima lectie de balet a fetitei mele, momentul care aproape fiecare mamica il asteapta, in viseaza, il proiecteaza inca din sarcina....


Din pacate urmatoarele doua ore le vom sari, dar cu siguranta, imediat ce vom reveni in Bucuresti reluam lectiile de balet in speranta ca incantarea si atmosfera magica vor continua!