vineri, 3 martie 2017

O primavara frumoasa!


Noua ne place martisorul si de ce se creeaza in jurul evenimentelor de 1martie si 8martie, dar sunt de acord ca poate deveni costisitor: martisoare in familie, martisoare pentru scoala colege si invatoare, pentru colegele mele, pentru colegele lui V.
In fiecare an  Mariuca a preferat sa imparta tuturor fetitelor din clasa, prietenelor, de data asta si unor bunici ale prietenelor :)  Am ales de fiecare data fie sa facem noi impreuna niste martisoare: sub forma de felicitari colorate pe care desenam diverse si puneam un snur, fie cumparam martisoare ieftine si adaugam noi cartonase de primavara pe care le personalizam.
Chiar daca ne-a luat ceva timp, M a declarat ca ii face placere sa ne ocupam noi doua de asta, sa decupam, lipim, sa facem liste cu ce martisor se potriveste pentru cine. E foarte placut sa facem asta impreuna. Avem un fel de traditie.
Anul acesta am comandat de la Casaretro materiale - niste pandantive, diverse motive ( nu neaparat de primavara dar haioase- sub forma de biciclete, ochelari de soare, pisicute, rachetute de tenis, camere foto etc), un set de fire de martisor, pungulite, fetru rosu, carton, ace de siguranta mici, pungute  etc si  efectiv am creat 30martisoare. A fost o cheltuiala de 90lei intr-adevar, dar mai avem materiale pentru inca alte 30.
Pe langa asta, s-au adaugat buchetele de zambile pentru scoala, un martisor mai elegant , o crema  si o ciocolata pe post de martisor pentru diverse persoane. Recunosc ca finei mele, pe langa un martisor, i-am luat  cadou un set dragut nu prea scump de produse ingrijire, sa fie si ceva practic. Voi face la fel si pentru  mama, nasa sau alte persoane.
Imi place simbolistica din jurul martisorului, dar sunt de acord si cu latura practica a unui martisor- fie o brosa care se poate purta tot anul, fie ciocolata, crema, carte mai ales ca sunt oferte bune la unele carti.
Asa ca pentru la anul, voi lua si eu in considerare varianta "cartisorul" :)





O primavara frumoasa va doresc!

PS: anul acesta, impreuna cu colegele de la birou, am trimis si colegelor din Franta martisoare  si au fost foarte incantate. Au recunoscut ca nu stiau  despre aceasta traditie, dar s-au documentat si au aflat mai multe despre asta. De 1 Martie au celebrat  si ele primavara la Paris si purtat cu bucurie martisoarele primite