vineri, 9 ianuarie 2015

Pijamale

De cand eram mica, sau pe vremea adolescentei, si mai tarziu... si  apoi in perioada sarcinii imi placea la maxim , ma relaxa si ma ajuta mult sa am  cate o zi sau doua...(bine recunosc ca si mai multe)  in care sa stau in casa toata ziua,  eventual numai in pijamele, cu activitati casnice minime, navigat pe internet, butonat telecomanda, rasfoit carti si vizionat filme. Perioada vacantei de iarna este cea mai prielnica pentru astfel de rasfaturi, mai ales ca noi nu suntem prea activi, nu practicam niciun sport de iarna...suntem mai degraba genul care hiberneaza daca avem ocazia. Si anul acesta, dupa mult mult timp am avut parte de cateva astfel de zile , mai multe decat planuiam, si din anumite motive nu tocmai dorite. Partea frumoasa a fost ca m-am putut bucura de aceste zile in pijamale aproape ca in early twenties! Nu mai este mult pana intram in alergatura si agitatia saptamanilor cu mers la birou, gradinita, activitati, etc   asa ca o sa imi fie dor :)


Noile achizitii ca sa completeze activitatile in pijama :)

marți, 6 ianuarie 2015

Briose-inimioare cu porumb

Pentru ca suntem nevoite sa stam in casa, ne ocupam timpul cu diverse activitati printre care si bucataritul :) De dimineata am facut o supa crema de dovleac care a iesit bunicica si dupa-amiaza am facut  niste briose dupa o reteta de pe blogul Laurei Adamache. Pentru ca aveam o parte din ingrediente prin frigider si pentru ca M este adora porumbul, ne-am pus pe treaba! Este o reteta foarte simpla , usor de facut si bine explicata . Au iesit pufoase si gustoase! Urmatorul pas este sa incerc sa congelez cateva, ca experiment...incalzite la cuptor, pot fi o solutie de gustare atunci cand nu e nimic de rontait sau o masa usoara cu niste kefir.

luni, 5 ianuarie 2015

Citronada

Desi e iarna, si mai degraba s-ar potrivi unei perioade mai calduroase, o sa reproduc aici ceva ce am auzit  la o emisiune radio zilele trecute, "Un pic de chic -Istoria elegantei " cu Dana Ivanov pe Radio Romania Cultural, si mi s-a parut foarte dragut si de retinut :)

                                       "Cand viata iti ofera lamai, fa din ele o citronada!"

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Oameni dragi

Mariuca si Buncii Raiciu
Mariuca si tati la Revelionul nostru in trei :)

Noi si nasii nostri dragi! Va iubim muuuult!
Diverse de-ale noastre de sarbatori

Cris, Mihai si of cours, Mariuca hlizita:) prietenii nostri de o viata <3

Photo by Mariuca :) Incadrare perfecta! de data aceasta ne-au iesit si capetele in poza :D

 Anul acesta nu am reusit sa completez albumul de Sarbatori cu toate pozele care le-as fi dorit... de ex iar am ratat pozele cu bunicii de la Constanta...dar sper sa completez cu alte ocazii la fel de frumoase!


vineri, 2 ianuarie 2015

Recunostinta


Inainte de a trece la planurile si dorintele pentru 2015, simt nevoia sa multumesc si sa imi exprim recunostinta pentru ce mi-a dat 2014. Am tendinta sa ma axez mai mult pe ceea ce ne lipseste, ce nu merge bine si am adesea nemultumiri , intemeiate sau nu :) Asa ca de data asta vreau sa imi exprim recunostinta pentru:
  • ca am trecut cu bine peste probleme de sanatate care ne-au incercat pe fiecare dintre noi
  • ca avem parinti sanatosi si in putere, ca reusim sa ne vedem cu ei
  • ca suntem apropiati cu cei dragi noua, ca reusim sa ne intalnim totusi  in ciuda "agendei" incarcata si tulburata, cu nasii, finii, cu prietenii
  • ca am reusit ca in vara anului 2014 sa mergem mai des la mare si ne balacim  cat vrem , sa ne saturam de soare :)
  • ca am avut un an linistit la munca, am cunoscut oameni care ma inspira, ca primesc sustinere din partea  colegilor si echipei
  • ca Mariuca se simte bine la gradinita ei, ceea ce este f important pentru noi din moment ce petrece 8ore pe zi acolo
  • toata sustinerea si sprijinul material primit de la parintii mei  :) acum arata totul mai spatios si luminos la noi in casa, la bucatarie pare mai simplu datorita aragazului electric :D
  • ca am putut fi alaturi la evenimentele minunate din viata  familiei si prietenilor nostri de anul acesta... botezuri, casatorii...au fost momente tare  frumoase!
  • ca avem un nou puiut sanatos printre noi - pe Tudor, baietelul finilor nostri pe care de-abia asteptam sa il botezam :)
  • ca am descoperit  lucruri noi, carti, activitati, locuri, oportunitati...
  • ca la capitolul financiar, chiar daca cheltuielile au fost mari, banii au  reusit sa vina si la noi astfel incat am acoperit cheltuielile si am avut cele necesare
  • si  nu in ultimul rand, indiferent cat de cliseu sau siropos ar parea, dar de multe ori de teama ridicolului nu vrem sa recunoastem asta.... pentru ca sunt iubita si iubesc :)
ghidul meu pe 2015:)