duminică, 1 decembrie 2013

Frumoasa luna Decembrie

Noua ne place mult luna Decembrie din motive evidente: Mos Nicolae, Craciun, cadouri, zapada, vacanta, serbari, crafturi de sezon si altele. Cele mai frumoase amintiri din copilarie ale mele sunt legate de sarbatorile de iarna. Dar sper din tot sufletul ca Mariucai sa ii ramana amintiri frumoase din toata perioada anului, cu frumusetile fiecarei perioade.
Revenind la Craciun, in fiecare an imi propun sa incep devreme cu pregatirile...nu reusesc de fiecare data si anul acest ma straduiesc sa recuperez dc stiu ca sunt putin in urma. Mai avem 23zile...deci zic eu ca avem timp sa bifam micile bucurii dinaintea marii Sarbatori.
Am inceput sa ascultam deja colinde, am schitat niste liste, am luat o mica parte din cadouri, am inceput sa organizam usor agenda din perioada aceea: petrecerea (deja) traditionala cu copii de Craciun la noi acasa, vizitele cu rudele si prietenii, ne-am luat bilete la Spargatorul de nuci , desi am fost si anul trecut. Mai avem muuulte de facut...deex anul trecut pe vremea aceasta calendarul de Craciun era deja gata...anul acest inca nu ne-am apucat de el, dar sper sa reusim zilele acestea.Vreau sa decoram cat de cat prin casa cu motive de sarbatori atat ca ne pricepem....am inceput firav cu niste lumanarele pe care le-am personalizat un pic, micutul si dragutul brad de jucarie si ramane sa revizuim ornamentele de anii trecuti si le gasim locul potrivit. In privinta amenjarilor, suspin de fiecare data cand vad minunatele poze cu interioare de Craciun si visez ca intr-o zi va fi si la noi asa. Pana atunci, ne bucuram de ce avem si ne transpunem cu gandul in povesti cu Mos Craciun. Vom citi in fiecare seara o poveste din:

 Sa fie pentru toti o luna de Decembrie cu multe bucurii si amintiri frumoase!
La multi ani tuturor!
La multi ani Romania!Sa fii o tara iubita si respectata!