duminică, 26 iunie 2011

"Mimicaa!Mimicaa!"

Ce credeti voi ca ar putea insemna "mimicaa"?!
Poate ce am crezut si noi la inceput: ceva de la mamica!dar nuuu, nu e mamica....
Dupa cum povesteam si in alta postare, Mariuca a inceput sa turuie gurita si sa incerce cuvinte si expresii noi, unele usor de inteles, unele deductibile, unele care iti solicita imaginatia, si altele...ca in cazul asta, care te uimesc pur si simplu! Deci , mai nou a inceput sa fie atenta la multe sunete care se aud de afara: ploaia, masinile, plansetele vreunei bebe, latratul cainilor, etc...si dupa ce initial tresarea usor si  vroia sa vedem ca le remarca  "mama ploo!"  sau "mama ham-ham"..acum am observat ca parca se "zbarleste" mai mult, parca s-ar speria...si alearga catre mine sau tati si spune "MIMICA!MIMICA!" de unde eu si V. , si dupa manifestarea si fatzuca ei, am dedus ca inseamna "mi-e frica!mi-e frica!" Si ce faci cand auzi ca ingerasul tau iti spune ca ii este frica?!pentru ca recunosc ca m-a luat prin surprindere...si normal ca o luam in brate, o mangaiem, ii explicam ce se intampla, ca suntem langa ea, ca nu are de ce sa ii fie frica si altele....sper sa inteleaga si usor usor sa traiasca senzatiile astea la o intensitate mai mica, sa nu escaledeze....sau poate e normal, ca odata cu cresterea vine si constientizarea....asa cum am observat ca se sperie cand vede o masina in zare( m-am trezit cu catarata de-a dreptul pe piciorul meu....m-am amuzat si m-am necajit  in acelas timp de reactia ei), desi eu niciodata nu am speriat-o cu "vai!te calca masina daca nu stai langa mine" ...ci pur si simplu o indrumam pe marginea drumului sau pe trotuar...asa cum nici de caini nu i-am zis sa se fereasca radical...tocmai in ideea asta, sa nu ii inserez frica/groaza unei posibile intamplari, sa nu incerce frici inutile....ci doar am vrut sa ii arat sa fie atenta, grijulie..cat poate intelege ea la varsta ei...sau poate ar trebui sa vorbesc cu Buni...ca daca acum stau  mai mult timp ziua impreuna....nu mai am control la toata informatia si "formarea" :D, si sa aflu daca s-a intamplat ceva cu care ar trebui sa fim atenti...nu stiu..
Voi v-ati confruntat cu situatii asemanatoare?Cum au reactionat cei mici?voi?
Tocmai pentru ca au fost momente in viata mea care au activat niste butoane corespondente cu frica, teama, panica, anxietatea, vreau sa iau in serios orice manifestare care ar putea degenera pe viitor si ar afecta-o pe Mariuca .


marți, 21 iunie 2011

"Al tau stie de frica?!"

De cand am inceput jobul am "onoarea" sa calatoresc cu busul care se nimereste in drum, cu alti participanti la trafic, de toate varstele...categoriile...si culorile:D Si in fiecare zi aceeasi intrebare "de ce naiba nu avem ambitia sa plecam din tara asta?!"...raspunsul alta data...:(
Dar din ciclul "cate una pe zi": azi, intr-unul dintre busuri , o doamna, bunica, cu nepotelul care o ruga insistent sa mearga in parc la ratuste, ea categorica refuza, si mandra catre un partener de drum "al tau stie de frica?! ca ai mei, cat i-am crescut stiau de frica: "nu" e "nu" si "da" e "da" ..(?!)...ca asta al meu nu prea stie de frica, face numai ce vrea el, ca deh...l-au rasfatat ma-sa si ta-su!"...incheie dezamagita...
Urechile ma dureau, nervii imi pleseneau, si noroc ca am ajuns la statia in care trebuia sa cobor...trista ca unii tot mai cred cu tarie  ca "frica" este baza unei bune educatii....

Later edit:
 este prima seara cand Mariuca , in timp ce eu butonam la calculator, a adormit singurica rasfoind si citindu-si,  cu cuvinte numai de ea stiute, povesti din cartea mare rosie si cartonata , preferata ei.
Si asta la fix 2 ani si 2 luni! adica "DUOI!" :))

luni, 20 iunie 2011

Unele noutati din viata noastra!

Mariuca noastra creste, si ne bucuram de asta in fiecare zi!
Maine va implini 2 ani si 2 luni! "DUOII!" ar arata ea mandra cu doua degetele :) si daca o intrebi cum o cheama , raspunde bucuroasa "MA-II-A"...(Inca nu pronunta R)....si mai cum?! "AI-CIU"...de la "Raiciu" si noua ne salta inima de dragoste si bucurie!...:))
Si pentru ca a fost Buni de la Cta pe la noi, i-a incantat auzul strigand-o "Nu-ti!", si multumind prin "me-si"...sau cerundu-si "scu-zi" :)) 
Sa te plimbi si sa te joci prin parc, nu este asa usor cum ar crede unii...asa ca Mariuca ne aduce la cunostinta ca "a obo-siit", si cere in tricicleta...sau isi manifesta dorinta de ajunge undeva gesticuland  "pe-aici"...chit ca noi ar trebuie sa o luam "pe-acolo":)...
Este incantata cand vede vreun bebe si striga dezinvolta "uite be-be!"...si mai vedem cum tresara sau se sperie vreun bebe in carucior care molfaia suzi linistit...caci tignalul domnisoarei este unul acut:P
"hai-hai" sau "hai mama" se aude repetat cand vrea sa facem ceva anume fix in momentul ala, sau intreaba "afa'?" adica "mergem afara"...daca aude cainii ma intreaba daca am auzit si eu "auzi'?..ham!"
"Un pitic....atat de mic"...se poate marca ca prima ei poezioara, si este f incantata sa o spunem impreuna....ii place sa mai cante "poua!poua!..gaiiiile oua!" :))
Ii place sa ii citim din diverse carti cu animalute.....mai nou  a redescoperit cartile albastre de la Adevaru...si le luam pe rand si ii citim de acolo, saaauuu ...isi citeste singura, intr-o limba numai de ea stiuta...dar cu mare convingere, cu intonatie urmareste scrisul din carte, si este haioasa foc!
Si multe altele face Mariuca noastra, si se transforma intr-o fetita  vorbareata si din ce in ce mai curioasa!...aaa...nici nu a inceput sa vorbeasca cursiv, si a inceput cu "de ce"....si ne da pe spate cand ne da replica "de ce nu?!" cu niste ochisori mari si nevinovati!
Sper sa mai revin cu poze in curand!

Sanatate si mult spor!

marți, 14 iunie 2011

Vreau timp

Vreau timp sa...
- sa ma trezesc incet si linistit langa Mariuca in fiecare dimineata
- sa savurez o cafea langa sotul meu
- sa rasfoiesc macar cateva pagini dintr-o carte
- sa ajung sa imi tund putin din par
- sa merg cu Mariuca si in alte parcuri...sau la mai multe piese de teatru
- sa ajung la o mercerie
- sa ma pierd cu orele citind pe diverse bloguri

si lista ramane deschisa...:)

Poze cat de cat noi...

Sanatate si pupici

joi, 2 iunie 2011

Hristos s-a inaltat!

Hristos s-a inaltat!

Am revenit dupa o luuuunga privare de internet, calculator, etc....nu stiu cat o sa pot recupera, dar incerc:P

Azi este/ a fost Inaltarea! Si am fost la job...si taaare mult mi-as fi  dorit sa particip la slujba ....dar nu s-a putut...cum nu am putut face si altele din cauza "minunatului" job!
Dar se putea si mai rau:P


Revin cu mai multe poze cu ce am mai facut....pe unde am mai fost!

Numai bine tuturor!



p.s LA MUUULTI ANI TUTUROR COPIILOR! SA NE CREASCA SANATOSI SI FERICITI!!!